Fizikai bántalmazásba halt bele az a nyolc ember, akiket múlt hónapban találtak holtan egy georgiai lakókocsiparkban az Egyesült Államokban - közölte a helyi rendőrség, hozzátéve, hogy nem lőfegyvertől vesztették életüket az áldozatok. A Glynn megyei rendőrség közleményből az azonban nem derült ki, hogy mivel okozták a halálos sérüléseket a 15 és 49 év közötti áldozatoknak.

A helyi rendőrség augusztus 29-én talált rá a lakókocsiparkban a holttestekre, miután a 22 éves Guy Heinze Jr. a 911-es segélykérő számon azt közölte a hatóságokkal, hogy holtan találta az egész családját. A fiatalembert nem sokkal a bejelentés után őrizetbe vette a rendőrség, kábítószer-birtoklás és a bizonyítékok meghamisításának gyanúja miatt - a rendőrség szerint ugyanis elvitt a helyszínről egy lőfegyvert, és elrejtette.

A férfit nem sokkal később szabadon engedték, majd ismét őrizetbe vették, ekkor azonban már gyilkosság gyanúja miatt. A hatóság tájékoztatása szerint ő az első számú és egyetlen gyanúsított a nyolc ember kivégzésével kapcsolatban, de feltehetően ő a felelős egy hároméves rokona súlyos megsebesítéséért is. A kisfiú, akit a gyilkosságok helyszínén talált meg a rendőrség, azóta felépült súlyos sérüléseiből. A hatóság arról egyelőre nem adott tájékoztatást, hogy mi állhat a tömeges gyilkosság hátterében. (FH)