Szerda délelőtt Mosonmagyaróváron a Lajta folyóban holtan találtak egy 64 éves hajléktalan férfit, míg Győrben szintén egy 64 éves férfi feküdt élettelenül a járda mellett. A rendőrség mindkét esetben kizárta a gyilkosságot és hatósági boncolást rendeltek el.
Kocsis Tünde a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, Mosonmagyaróváron egy járókelő értesítette a rendőrséget szerda délelőtt, hogy egy férfi fekszik a Lajtában. Az elsődleges vizsgálatok szerint valószínűleg belefulladt a 64 éves hajléktalan a folyóba. Kocsis Tünde hozzátette, a halál pontos okát a hatósági boncolás során állapítják meg.
Szintén hatósági boncolását rendelte el a rendőrség annak a 64 éves férfinak is, akinek holttestét egy járda mellett találták meg Győrben, szerda reggel. A járókelők először a mentőket értesítették, ők azonban már csak a halál beálltát tudták megállapítani. Kocsis Tünde elmondta az idegenkezűséget ennél az esetnél is kizárta a rendőrség. (FH)