Újabb hat embert vett őrizetbe csütörtökön a rendőrség a Cozma-gyilkossággal összefüggésben, írja az MTI. A nyomozók a Marian Cozma román válogatott kézilabdás, az MKB Veszprém játékosának sérelmére elkövetett emberölés miatt folytatott büntetőeljárás részeként csütörtökön több mint kétszáz "felismerésre bemutatást" hajtottak végre a megyei főkapitányság épületében.

Ennek nyomán hat embert vettek őrizetbe, akiket csoportosan és a köznyugalmat súlyosan megzavarva, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntettével gyanúsítanak. A hat férfi - az enyingi S. Tamás, R. István és K. Sándor, a szebényi K. Róbert, valamint a veszprémi B. Csaba és B. Iván - előzetes letartóztatására a rendőrség előterjesztést tesz a Veszprém Megyei Főügyészségnek. A legutóbb augusztusban vett újabb gyanúsítottat őrizetbe a rendőrség a Cozma-gyilkossággal kapcsolatban.

Marian Cozmát február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt. Segítségére siető sporttársai - a szerb válogatott Zarko Sesum és a horvát Ivan Pesic - életveszélyes sérüléseket szenvedtek, megműtötték őket és hosszabb időn át kórházi kezelésre szorultak.