Kiengedték a kórházból az a rendőrt, aki péntek hajnalban sérült meg, miközben kollégájával meghiúsította, hogy kiraboljanak egy pénzszállító autót az M1-es autópályán, a Fejér megyei Bicske határában. A rablók először a pénzszállítóra, majd a helyszínre érkező rendőrök autójára nyitottak tüzet. A támadókat még keresik, nem kizárt, hogy külföldiek voltak.

A két férfi pénteken hajnalban adott le 40 lövést az M1-es autópályán haladó pénzszállítóra, amelynek sofőrje végül lehúzódott az útról, és kollégájával kiszállt a járműből. A rablók egy gyorsdarabolóval megpróbáltak a pénzhez férkőzni, de nem sikerült: egy rendőrautó érkezett ugyanis a helyszínre. A fegyveresek azonnal tüzet nyitottak a járőrautóra, összesen 20 találat érte. A most elkészült fegyverszakértői jelentés szerint a lövések egy AK-47-es géppisztolyból származnak.

A lövések pillanatában a rendőrautó jobb első ülésén ülő járőr kiugrott az autóból, kollégája pedig az ülése felé dőlt, így úszta meg, hogy eltalálják. Az egyik lövedék az ülésébe fúródott. A rendőr a lövéseket megúszta, ám a szélvédő szétrobbanó szilánkjai megsebesítették. A sérültet az Állami Egészségügyi Központban kezelték, hétfőn engedték haza.

Jelen pillanatban 40 órányi képanyag van munkaasztalon. Ezeket a képeket, benzinkutak felvételeit, ipari kamerák, térfigyelő kamerák képeit nézik és elemzik a kollegák, hogy kiderüljön, a sötét színű Audi kombi milyen irányba hajtott el. A rendőrök szerint az is lehet, hogy a támadók külföldiek voltak. Két millió forintot ajánlottak fel a nyomravezetőnek. Az elmúlt napokban sok bejelentést kaptak, mindegyiket kivizsgálják.