Nem tesznek feljelentést az állatvédők Pakson, ahol élve eltemetett kutyát találtak a múlt héten. Az állatot előtte még fel is akasztották, és kiszúrták mindkét szemét, majd egy külterületi helyszínen beásták a homokba úgy, hogy csak az orra látszott ki. Egy járókelő talált rá a megkínzott állatra, akit már hiába próbáltak megmenteni. Az állatkínzás 5 éve bűncselekmény itthon.

Gál Tiborné, a Paksi Állatmenhely vezetője a Független Hírügynökségnek szerdán úgy fogalmazott: nem látja értelmét, hogy feljelentést tegyen a rendőrségen az ügyben, csak az idejét vesztegetné vele, szerinte lehetetlenség lenne megtalálni ugyanis azt, aki megkínozta a kutyát.

A menhelyen Benjinek elnevezett kutyát Paks külterületén egy homokdomb alá ásták el élve, csak az orra látszott ki. Miután megtalálói kiásták a homokból, látták, hogy a kutya mindkét szemét kiszúrták, állkapcsa eltört, a nyakán kötélnyomok voltak. Több napig lehetett a föld alatt, de még mindig életben volt. Megtalálói enni-inni adtak neki, majd orvoshoz vitték, ahol megpróbálták megmenteni. A kutya életéért napokig küzdöttek a dunaföldvári állatkórházban, de miután lebénult a nyelőcsöve, el kellett altatni.

Az állatkínzás 2004 óta számít bűncselekménynek Magyarországon. Hogy azóta hány esetben indult eljárás, nem tudni, mert ezt sehol sem összesítik egyelőre. (FHI