Jól vannak azok a hétéves kislányok, akiket áramütés ért, amikor át akartak mászni egy kerítésen szombaton Tiszalúcon. A tulajdonos áramot vezetett a kerítésbe, így akart védeni kertjét. A gyerekeket megfigyelésre kórházban tartják, de úgy tűnik, csak a kezükön szenvedtek felületi égési sérüléseket. A kert tulajdonosa ellen eljárást indított a rendőrség, szabadlábon védekezhet.

A két hétéves kislány könnyű sérüléseket szenvedett, amikor szombat este meg akarták dézsmálni szomszédjuk kertjét a Borsod megyei Tiszalúcon. A 60 éves férfi áramot vezetett a kerítésbe, így védte a portáját. Az elektromosság okozott sérülést a gyerekeknek, akiket megfigyelésre kórházba vittek. A férfi ellen emberölés kísérlete miatt indítottak eljárást, szabadlábon védekezhet, az ügyben a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság nyomoz.

A kislányok a kezükön szenvedtek felületi sérüléseket, de 72 órás megfigyelésre kórházban tartják őket, mert áramütéskor szívritmuszavar léphet fel - mondta a Független Hírügynökségnek Simon Réka, a Miskolci Gyermekegészségügyi Központ házvezető ügyeletes orvosa. EKG- és laborvizsgálatot már végeztek rajtuk, azok eredményei jók, a két kislány jól van.

A Független Hírügynökség információi szerint a két kislány azt mondta, hogy galambot kergettek, azért mentek a kerítéshez. A tulajdonos családja és a gyerekek családja, úgy tudni, rokonságban állnak egymással.