Belehalt sérüléseibe az a nő, akit apja ütött el egy parkolóban az Egyesült Államokban két héttel ezelőtt - közölte amerikai hírforrásokra hivatkozva az AFP francia hírügynökség kedden. Az ügyészek szerint becsület-gyilkosságról van szó. Az iraki bevándorló apa szerint ugyanis lánya túl nyugatias életmódot folytatott és szégyent hozott a családjukra.

Noor Almalekit október 20-án ütötte el az apja egy arizonai parkolóban. A 20 éves nőn több életmentő műtétet - köztük egy gerincműtétet is végrehajtottak -, ám hétfőn belehalt sérüléseibe. Együtt volt vele barátjának 43 éves anyja is, akit jelenleg is kórházban kezelnek, állapota súlyos de stabil. "A férfi saját bevallása szerint szándékosan cselekedett, mert mint mondta a lánya szégyent hozott rá és családjára" - mondta az eljáró ügyész.

Az 1990-es évek közepén az Egyesült Államokba vándorolt iraki Faleh Hasszan Almaleki-t az hozta ki a sodrából, hogy bár lánya Irakban férjhez ment, de később visszatért Amerikába, hogy ott a szeretőjével éljen. A 48 éves férfi a támadás után előbb Mexikóba, majd Nagy-Britanniába menekült, de Londonban elfogták és kiadták az Egyesült Államoknak.