Hat, illetve nyolc hónap börtönbüntetésre ítélte a Kisvárdai Városi Bíróság kedden azt a két nőt - anyát és lányát -, akik idén februárban bántalmaztak egy tanárt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Mándokon. A pedagógust a helyi általános iskolában verték meg. Az ítéletet az egyik vádlott tudomásul vette, az anya viszont felmentésért fellebbezett, így az nem jogerős.

A pedagógust azután bántalmazták, hogy az elsőrendű vádlott kislánya az iskolából hazaérve arról panaszkodott: a tanárnő tetvesnek nevezte, és megrótta őt magatartása miatt is. A gyerek anyját ez annyira felháborította, hogy 19 éves lányával együtt bement a mándoki általános iskola színháztermébe, ahol durván sértegették, szidalmazták az ott éppen dolgozó tanárnőt - a farsangi műsort próbálták. A fiatalabb nő ütlegelte a tanárt és a radiátornak lökte, majd bele is rúgott a már földön fekvő pedagógusba. A megtámadott tanárnő nyolc napon belül gyógyuló koponya-, comb- és mellkasi zúzódásokat szenvedett.

A két nőt közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és testi sértés miatt ítélte el kedden a kisvárdai bíróság. Az anya hat hónap letöltendő börtönbüntetést kapott, és a bíróság elrendelte a korábbi, lopás miatt kiszabott fél éves börtönbüntetésének végrehajtását is. Nagyobbik lányát nyolc hónapra ítélték, de végrehajtást három év próbaidőre felfüggesztette a bíróság. A fiatalabb nő büntetése jogerős, az anya felmentésért fellebbezett - közölte Nyakó Zsuzsanna, a megyei bíróság szóvivője.(FH)