Gyilkossággal fenyegettek a zsarolók egy fiatalembert Nyíregyházán négymilliós tartozásról szóló aláírást követelve tőle; a két nyírpazonyi gyanúsítottat őrizetbe vették - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője csütörtökön az MTI-vel.

A nyíregyházi fiatalembert még kedden fenyegették meg a zsarolók: kilátásba helyezték, hogy megölik, ha nem ír alá négymillió forintos tartozásról szóló papírt - mondta Fülöp Gergely.
A százados tájékoztatása szerint a sértettnek fedezetként egy nagy értékű gépkocsit is kellett volna biztosítania. Az autó azonban nem az ő nevén volt, ezért a zsarolók Miskolcra vitték, hogy a névleges tulajdonos, a fiatalember anyja írásban lemondjon a járműről.
A megfenyegetett embernek közben sikerült értesítenie a rendőrséget, így a miskolci kapitányság munkatársai elfogták a két feltételezett zsarolót. A 26 és 30 éves nyírpazonyi lakosok kocsijából egy kés, boxer és gázpisztoly is előkerült, amiért külön eljárás indult ellenük.
Fülöp Gergely megjegyezte: mivel a zsarolási bűncselekmény Nyíregyházán történt, az ügyben a szabolcsi főkapitányság folytatja az eljárást. Hozzáfűzte azt is, hogy a nyomozók úgy tudják, a zsarolás hátterében kétes üzleti ügyek álltak a felek között.