Féltékenységből késelte meg a dajkát a volt élettársa, mivel a nő állítása szerint megcsalta. A vasárnap előzetes letartóztatásba helyezett férfi erről a TV2 Tények című műsorának nyilatkozott. A férfi szerdán a déli órákban bement az óvodába, és a gyerekek szeme láttára többször megszúrta ott dolgozó volt élettársát. A 39 éves tettes ezután elmenekült a helyszínről, de pénteken önként feladta magát.

A férfi a Tényeknek úgy fogalmazott: nem akarta megölni a rendőri védelem alá helyezett nőt, "csak meg akarta félemlíteni". Azt mondta, nem késsel, hanem - egy, a kocsijából származó - "apró kis szerszámmal" támadt volt élettársára. A férfi a tettéért bocsánatot kért.

A dajka korábban annyit mondott, hogy volt élettársa hétfőn békülni akart vele, de amikor elutasította, megfenyegette, hogy lekaszabolja. Ezután feljelentést tett a rendőrségen, de a rendőrök nem léptek az ügyben. Két napig nem mert kimozdulni otthonából, szerdán viszont bement munkahelyére, ahol a férfi megtalálta és megtámadta.<MTI>