Az áldozat maga adta korábban gyilkosának azt a fegyvert, mellyel egy elszámolási vita után fejbelőtték - mondta Bodnár Zsolt dandártábornok, a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese a szerdán egy autó csomagtartójában megtalált férfi halálával kapcsolatban tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A XIV. kerületben szerda délután megtalált, hétfőn lelőtt férfi ügyében 20-22 ember számoltattak el még szerda este, és már az első pillanatban látszott, elszámolási vita állhat az ügy hátterében. A 26 éves áldozat sok embernek tartozott jelentős összeggel, összes tartozása 10-20 millió forint lehetett. A rendőrség megállapította azt is, hogy az erős fizikumú áldozat még pénteken tűnt el otthonából, és hétfőtől többen is keresték a tartozásai behajtása miatt.

A nyomozás során a rendőrök eljutottak egy 25 éves budapesti férfihoz, akinek az áldozat hatmillió forinttal tartozott. A férfi a rendőröknek beismerte, hétfőn délelőtt a garázsában egy üzleti vita során a korábban a sértettől kapott fegyverrel, egy lövéssel megölte a 26 éves férfit. Az áldozat autója a garázs előtt állt, ezért a holttestet betette a csomagtartóba, majd egy ismerősének azt mondta, egy barátjáé a kocsi, és elromlott, ezért trélerrel a gyilkosság helyszínétől néhány kilométerre lévő helyszínre vitette az autót, ahol azt végül megtalálták.

Sem a tettes, sem az áldozat nem volt ismeretlen a rendőrség előtt, bár büntetve még nem voltak. "Üzletemberekről van szó, akik különböző dolgokkal kereskednek, adnak-vesznek, nem normál munkaidőben dolgozó esztergályosok" - mondta Bodnár.

Az elkövető egyébként szüleitől szerezte a kölcsönadott hatmillió forintot, és mivel kilátástalannak ítélte, hogy valaha is visszafizetik neki a pénzt, hirtelen felindulásában lőtte le áldozatát. A garázsban a rendőrök megtalálták a lőszer hüvelyét, magját és a vérfoltokat is. A fegyvert, amellyel az áldozatot lelőtték, korábban ő maga adta későbbi gyilkosának, a tartozás kompenzálása érdekében, pár nappal a gyilkosság előtt. (MTI)