Vádat emeltek 13 rendbeli előre megfontolt szándékkal elkövetett emberölés miatt csütörtökön a texasi ámokfutó ellen. A szárazföldi hadsereg Bűnügyi Nyomozó Parancsnoksága (CIC) - mely a haderőnem alakulatainál elkövetett bűncselekmények kivizsgálásával foglalkozó szövetségi igazságügyi szerv - további vádpontokat is megfogalmazhat a vérfürdőt rendező Nidal Malik Hasan katonaorvos ellen.

A hadsereg őrnagyi rangú pszichiátere múlt csütörtökön rántott fegyvert a Port Hood-i támaszponton és lelőtt 12 katonát, valamint egy civilt, 29 személyt megsebesített. A CIC szóvivője közölte: lehet, hogy egy 14. gyilkosságért, egy meg nem született gyerek megöléséért is vádat emelnek, az egyik lelőtt katonanő ugyanis terhes volt.

Hasant - aki állítólag több mint 100 lőszert lőtt ki két pisztolyból, mielőtt egy rendőrnő négyszer meglőtte - a hadsereg San Antonió-i kórházában kezelik. A nyomozók kísérletet tettek kihallgatására, amit a 39 éves muzulmán férfi először azzal utasított vissza, hogy csak ügyvédje jelenlétében nyilatkozik. A vádakat a kórházban ismertették vele. (MTI)