Több mint 100 ember - főleg idős, köztük egy 93 éves nő, és több férfi - megerőszakolásával gyanúsítják Nagy-Britannia egyik leghosszabb ideje körözött sorozaterőszakolóját, akit vasárnap fogott el és hétfőn vádolt meg a brit rendőrség.

Az 52 éves Delroy Grant a vádak szerint a London déli részén lezajlott bűncselekmények során ugyanazt a mintát követte, vagyis elvágta a telefon- és villanyvezetékeket, majd a lakásba hatolva felébresztette és elemlámpával elvakította áldozatait. Ezek után órákon át kínozta őket. A gerontofil férfi 1992 óta, vagyis 17 éve bántalmazott időseket, akiknek kora 68 és 93 év között volt.
Az említett mintának eddig több mit száz eset felelt meg, s a rendőrség eddig öt esetben tudta bizonyítani az erőszakot, hat alkalommal a szexuális kényszert, és 11 alkalommal a betörést.
A vélt elkövető szerdán áll bíróság elé, mert a rendőrség időt akar nyerni, hogy további eseteket bizonyíthasson a férfira.
A Scotland Yard 40 ezer font (mai árfolyamon 12 millió Ft.) jutalmat ajánlott fel a nyomravezetőnek, a több mint egy évtizede tartó nyomozás során kétezernél is több DNS-próbát végeztek el.