Még csütörtök estére sem találták meg a Bács-Kiskun megyei Tiszakécskénél, a település határában reggel a Tiszába rohant kocsit. A helyszínről már délelőtt azt közölték, hogy nehézbúvárokat várnak Miskolcról, azok azonban nem érkeztek meg. A kocsit feltehetően egy 47 éves, tompai lakóhellyel rendelkező férfi vezette. A Kecskeméti Televízió információi szerint viszont lehet, hogy összefüggés van egy Kecskeméten hajnalban felrobbant garázs és az eltűnt autós között. Ezt a rendőrség a Független Hírügynökségnek nem tudta megerősíteni az eddigi adatok alapján.

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, többen is látták, mi történt, ők értesítették a rendőrséget. A kiérkező egyenruhások a folyóparton megtalálták egy 47 éves férfi iratait, ennek alapján feltételezik, hogy ő merülhetett el. Könnyűbúvárokat hívtak a helyszínre, de az ő felszerelésük kevésnek bizonyult a kereséshez.

Közben a Kecskeméti Televízió internetes oldalán közölt információk szerint a kocsit feltehetően az a férfi vezette, akinek a kecskeméti garázsában csütörtök hajnalban robbanás történt. Nyikos Tamás ezzel kapcsolatban a Független Hírügynökségnek annyit mondott, hogy valóban kigyulladt egy garázs hajnalban Kecskeméten, de robbanásról nem tud. A tűz okát vizsgálják, ha kiderül, hogy gyújtogatás történt, akkor indul büntetőeljárás. Az elsüllyedt autó és a kigyulladt garázs között egyelőre nem lehet összefüggést találni a parton előkerült iratok alapján. Viszont az iratokban szereplő és az autót vezető férfi azonossága is csak akkor derül ki a valóságban, ha megtalálták a sofőrt, akár élve, akár holtan.