Felnőttek bírósága elé állítják azt a 15 éves lányt, aki megkötözte, és halálra szúrkálta a 9 éves Elisabeth Oltent még a múlt hónapban az Egyesült Államokban. A gyilkos tini életének teljes hátralévő részét börtönben töltheti.

A vádak szerint a Missouri államban élő 15 éves lány megkötözte, majd megkéselte a kilenc éves Elisabeth Oltent, majd a holttestet a közeli erdőben elásta. A rendőrök a kisgyermek eltűnése kapcsán rövidesen eljutottak a tinihez, aki bevallotta tettét, és elvezette a nyomozókat a holttesthez is. A lány azzal magyarázta tettét, hogy "szerette volna tudni, milyen érzés".

A lány jó tanuló volt, és rendőrségi ügye sem volt korábban. Egy helyi lap szerint depressziója miatt kezelték, miután 2007-ben öngyilkosságot kísérelt meg. A tinédzser a gothic nevű divatirányzat követője volt. Ügyvédje csütörtökön azt közölte: védencét nem fiatalkorúak bírósága elé állítják, így akár életfogytiglani börtönbüntetést is kaphat a feltételes szabadlábra helyezés lehetősége nélkül. "Nem fogja túlélni a Cole megyei börtönben, ahol környék felnőtt elítéltjeit tartják" - figyelmeztetett a jogász.(FH)