A Veszprém megyei Berhida-Peremarton térségében és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is földrengés volt szerda délelőtt Magyarországon. Veszprém megyében a Richter-skála szerinti 2,9-es, az ukrán határ közelében pedig 2-es erősségű földmozgást érzékeltek a szeizmológiai műszerek. Károkról egyik helyről sem érkezett bejelentés.

A Magyar Tudományos Akadémia Geodéziai és Geofizikai Kutatóintézeténél a Független Hírügynökséget úgy tájékoztatták, hogy délelőtt 11 óra körül Berhida-Peremarton térségében jeleztek a műszerek 2,9, majdnem 3-as erősségű földmozgást. Ez éppen az emberi érzékelhetőség határán van, így az intézet kapott is néhány telefont a térségből. A telefonálók arról számoltak be: érezték, hogy remeg a talaj. Ezt általában azok érzik, akik éppen ülnek a földmozgás idején. Károkról nem érkezett jelentés, és senkinek sem esett baja.

A másik, kisebb, a Richter-skála szerinti 2-es erősségű rengés Borsod-Abaúj-Zemplén megyében volt szerdán, de onnan még telefonos jelzések sem érkeztek, mert nem lehetett érezni, csak a műszerek jelezték.