Biztonsági kamerák rögzítették annak az eseménysornak egyes részleteit, melyek lövöldözéssel és egy ember halálával, valamint három ember súlyos sérülésével végződtek a pécsi egyetem biofizikai intézetében csütörtökön.

Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a nyomozók a felvételek és a tanúvallomások alapján össze tudják rakni azt a "mozaikot", melyből kiderül, pontosan mi és hogyan történt a gyógyszerészhallgatók laborgyakorlatán.
A rendőr százados arról, hogy mi látható az épületben elhelyezett biztonsági kamerák felvételein, s mit mondtak a tanúk, nem kívánt beszélni. Annyit jegyzett meg: a vizsgálat természetesen kiterjed az eset előzményeire, az elkövető magánéletére, családi körülményeire is.
A pécsi Tudományegyetemen egy 23 éves hallgató csütörtök délben maroklőfegyverrel megölte egy csoporttársát, életveszélyesen megsebesített egy másik, 19 éves fiatalembert, továbbá a lövöldözésben súlyos sérülést szenvedett egy 36 éves, laboránsként dolgozó férfi és egy 54 éves takarítónő. A gyilkost húsz percen belül elfogták.