Nem fogadja a gyerekeket keddtől a székesfehérvári Sarló utcai óvoda; a kényszerszünetet az influenzaszerű megbetegedések számának gyors növekedése miatt rendelte el az ÁNTSZ javaslatára az intézmény vezetője - közölte az MTI-vel hétfőn a kistérségi tiszti főorvos.

Almási Ferenc tájékoztatása szerint a 176 óvodásból 54-en betegedtek meg tipikusan influenzaszerű tünetekkel. A szükséges mintavételezést elvégezte az ÁNTSZ, a laboratóriumi vizsgálat eredménye keddre várható. Polgárdi-Tekerespusztán az Integrált Szociális Intézmény 241 lakójából a múlt héten péntekre hatvanhatan betegedtek meg, közülük heten még kórházban vannak. A fertőzés gyors terjedése megállt, hétfőn már nem volt újabb beteg - mondta el az MTI-nek Szilasi Katalin igazgató. Az intézményben a betegek nagy száma miatt és a fertőzés terjedésének megakadályozásáért az ÁNTSZ javaslatára már a múlt héten látogatási tilalmat rendeltek el.

Ugyancsak látogatási tilalom van érvényben a Fejér Megyei Szent György Kórházban, ahol az intézmény egyetlen osztályán sem lehet látogatni a betegeket. Salgótarjánban hétfőtől újraindult a tanítás.(MTI)