Várhatóan vasárnap már azt a négy gyereket is kiengedik a kórházból, akiket az orvosok a szombati ausztriai buszbaleset után benntartottak. Mindenki jól van és a diákok már készülnek a síelésre. Egy fiú azonban úgy tudni, nem szeretne tovább Ausztriában maradni, érte a szülei utaznak ki.

Négy gyerek töltötte az éjszakát kórházban, miután a budapesti gimnázium diákjainak busza szombaton reggel balesetet szenvedett Ausztriában. Polacskó Dániel, a csoporttal lévő egyik tanár a Független Hírügynökségnek vasárnap reggel elmondta, hogy nemrég beszéltek az orvosokkal és úgy tűnik, hogy még ma minden gyerek elhagyhatja a kórházat. Senkinek sincs komoly baja, csak megfigyelésre tartották bent őket éjjel. Egy fiú azonban úgy döntött, hogy nem szeretne tovább a sítáborban maradni. A tanár szerint bár megütötte magát, inkább lelki okok miatt döntött így. Érte a szülei utaznak ki és ők viszik haza. A többiek mindannyian maradnak, egészen szerdáig.

A gyerekek egyébként reggel nyolc óra után kezdtek felszállni az új buszokra és indultak a sípályákra. Polacskó Dániel előtte azt mondta, hogy van egy kis izgalom és gyomorgörcs a diákokban, de a hangulatuk jó. Már inkább a síelés iránti vágyakozás került előtérbe.

Mint arról a Független Hírügynökség már beszámolt, az egyik budapesti gimnázium diákjai síelni mentek Ausztriába, a csapat pénteken érkezett Magyarországról Schönfeldbe. A táborozók szombat délelőtt indultak el szállásukról a négy kilométerre lévő innerkremsi síterep felé, ekkor történt a baleset: a busz megcsúszott a tükörjégen, majd árokba csúszott és felborult. A buszon összesen 83-an utaztak, többségük 12-18 éves diák. A mentők 13 gyereket vittek kórházba, közülük négyet tartottak bent. A többieket délután visszavitték szálláshelyükre. Egy 17-18 év körüli lány, illetve fiú sérülései mondhatók a legsúlyosabbnak, egyikük a csípőjét fájlalta, míg diáktársa kisebb agyrázkódást szenvedett.