Hazahozták Barcelonából a magyar testvérpárt, akiket 200 milliós csalással gyanúsít a rendőrség. A testvéreket a spanyol hatóságok késő délután, Ferihegyen adták át magyar kollégáiknak.

Ahogy arról a Független Hírügynökség már beszámolt, a 200 millió forintos csalással gyanúsított magyar testvérpárt Barcelonában vették őrizetbe a magyar rendőrök a helyi hatóságokkal együttműködve még március közepén. A feltételezés szerint a testvérpár egyik tagja egy bankban dolgozott, ahol tavaly augusztusban két hét alatt bankszámlákat tört fel, és fivére segítségével saját számlájára utalta a pénzt. Végül együtt Barcelonába menekültek. A rendőrség januárban adott ki ellenük nemzetközi elfogatóparancsot. Itt csaptak le rájuk a két ország rendőrei, akik a házkutatásnál 315 000 eurót és 10 000 fontot foglaltak le, vagyis a 200 milliós zsákmány nagy része megmaradt.

A gyanúsítottakat szerdán késő délután adták a spanyol hatóságok magyar kollégáiknak Ferihegyen - tájékoztatta a Független Hírügynökséget csütörtöki közleményében a Budapesti Rendőr-főkapitányság. A testvérpárt az üzletszerűen elkövetett csalásért 5-10 évig börtönbüntetésre is ítélhetik.(FH)