Egy ember meghalt, egy másik életveszélyesen megsérült, amikor - egyelőre vélhetően - valami felrobbant egy kertvárosi panellakásban Pécsett - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A négyemeletes panelház egyik lakásának egyik ablaka kitört a robbanásban, amiből a szomszédok csak egy nagy robajt hallottak - tudta meg a Független Hírügynökség helyszínen tartózkodó tudósítója. Információink szerint az egyik lakásban lakó férfi előbb késsel megsebesítette feleségét, majd a szájába gyutacsot helyezett és felrobbantotta magát.

Úgy tudjuk, a nőt életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. A Független Hírügynökség úgy értesült, hogy a tragédia idején a házaspár 10 éves kislánya is otthon volt, neki nem esett baja. A rendőrség lezárta a környéket, jelenleg is tart a helyszínelés. A rendőrök a tűzszerészekkel együtt vizsgálják, hogy mi történt. A rendőrség az elsődleges vizsgálatok lezártával, várhatóan pénteken ad bővebb tájékoztatást az ügyről.(FH)