Ámokfutó autóst üldöztek a rendőrök csütörtök délután a fővárosban. A rendőrök több lövést is leadtak a kocsira, hogy megállítsák, de nem sikerült. Az autót pár utcában odébb találták meg, ekkor már senki sem volt benne. Az egyik menekülőt néhány utcával messzebb elkapták, két társát még keresik.

A terepjárót a XIX. kerületi Vak Bottyán utcában akarták ellenőrizni a rendőrök, azonban a sofőr megállás nélkül továbbhajtott. Mint kiderült, a kocsi lopott volt, hárman utaztak benne. Az egyenruhások üldözni kezdték az autót, sőt, rendőrök vártak rá a József Attila utca és az Árpád utca kereszteződésében is. A terepjárónak sikerült áttörnie a "zárat", ezután a sofőr elhajtott. A rendőrök több lövést is leadtak a kocsira, de hiába, a menekülők egérutat nyertek. A kocsit pár utcában odébb megtalálták, ekkor már senki sem volt benne. Egyiküket azonban pár utcával arrébb sikerült elfogniuk a rendőröknek a polgárőrök segítségével. Társait még keresik.

Ahogy arról a Független Hírügynökség már beszámolt, az ámokfutó több kocsit is megrongált menekülés közben, ezek között több rendőrautó is van, kettő a Zrínyi utcában, míg egy a József Attila utca és az Árpád utca sarkán. Emellett egy taxi, és maga az üldözött kocsija is megsérült, ezek szintén a Zrínyi utcában állnak - jelentette korábban a Független Hírügynökség helyszíni tudósítója.