Újabb embert fogtak el a rendőrök, aki délután Budapesten az ámokfutó terepjáróban ült . A jármű egy másik utasát már korábban sikerült elfogni, így már csak embert keresnek.

Ahogy arról a Független Hírügynökség már korábban beszámolt, a rendőrök délután a XIX. kerületi Vak Bottyán utcában akartak megállítani egy terepjárót, mert információik szerint az lopott volt. A sofőr azonban megállás helyett gázt adott, kis híján elgázolta az egyenruhásokat is. A rendőrök üldözni kezdték, sőt egy másik egység egy közeli kereszteződésben várta. A menekülő terepjárónak sikerült áttörnie a "zárat" eközben több parkoló személyautót is összetört. A rendőrök célzott lövéseket adtak le a kocsira, ennek ellenére is tovább tudott hajtani.

A kocsit néhány utcával messzebb találták meg, akkor már üresen, a három utas gyalog menekült el onnan. Egyiküket a közelben fogták el polgárőrök segítségével. Néhány órával később a rendőrök elfogták a terepjáró másik utasát is - olvasható a Budapesti Rendőr-főkapitányság közleményében. Harmadik társukat - Duka Leventét - még keresik, ellene országos elfogatóparancsot adtak ki.(FH)