Bizonyítottság hiányában másodfokon is felmentette a bíróság azt a férfit, aki a vád szerint szándékosan HIV-vírussal fertőzött meg két nőt még évekkel ezelőtt. Az ítélet nem jogerős. A férfi két rendbeli súlyos egészségromlást okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt állt bíróság előtt, a vád szerint ugyanis HIV-vírussal fertőzte meg élettársát, majd feleségét. Az ügyben ítélet született kedden: a Budai Központi Kerületi Bíróság bizonyítottság hiányában felmentette a vádlottat. A döntés nem jogerős.

A vádlott egyébként még 2000-ben fertőződött meg az AIDS kórokozójával, amiről a vád szerint tudomást is szerzett. Ennek ellenére óvszer nélkül élt nemi életet 2001-től akkori élettársával. Később egy másik nőt feleségül vett, és vele is védekezés nélkül élt szexuális életet, egészen 2006-ban bekövetkezett válásukig.

Az ügyben első fokon 2008 januárjában született ítélet. A bíróság akkor is azért mentette fel a vádlottat, mert nem volt bizonyítható, hogy a férfi szándékosan fertőzte meg a két nőt.

Forrás: Független Hírügynökség