A Francia Idegenlégióban szolgált - és bujkált egyben - álnéven egy magyar bűnöző, akit nemrég fogtak el a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei nyomozók információi alapján a francia hatóságok. A férfi ellen 26 körözés volt érvényben, köztük 13 európai elfogatóparancs. A férfit június elején szállították haza Franciaországból.

A kocsikkal kapcsolatos csalások, sikkasztások miatt huszonhatszorosan keresett férfi 2007-ben tűnt el. A szabolcsi nyomozók azonban nemrég olyan információkat kaptak, hogy a bűnöző a Francia Idegenlégióban bujkál. Kiderült, a férfi egysége Orange-ban állomásozik, ott fogták el a magyarországi információk alapján a francia hatóságok. Június elején hozták haza, repülővel.

Ebben az évben egyébként már több más, külföldön rejtőzködő körözöttet is hazahoztak a szabolcsi nyomozók információi alapján. Egy 32 éves nyírmadai nőt kiskorú sérelmére elkövetett személyi szabadság megsértése, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt köröztek, valamint mert nem kezdte meg időben börtönbüntetését. A fiatalasszonyt tavasszal szállították haza Ausztriából. Egy 45 éves nyírbogáti férfi ellen öt elfogatóparancs volt érvényben, a romániai Vetés községben fogtak el év elején a helyi rendőrök. A férfit közokirat-hamisítás, adócsalás és számvitel rendjének megsértése miatt körözték, illetve neki is fogházba kellett volna már vonulnia. (FH)