Saját édesanyját rabolta ki egy férfi szombaton Csongrádon. Eredetileg a boltba indult, de a kocsmában kötött ki. Napközben többször is visszatért anyjához, lökdöste, megütötte, és a pénzét követelte. A férfit a rendőrök őrizetbe vették, és kezdeményezik előzetes letartóztatását is.

A 39 éves férfit édesanyja szombaton négyezer forinttal küldte le a boltba, hogy abból vásároljon be. A gyanúsított azonban az élelmiszerüzlet helyett inkább a kocsma felé vette az irányt, ahol csakhamar elitta, eljátékgépezte a pénzt. Ezután hazament, hogy újabb összeget szerezzen anyjától. Az idős asszony nem akart neki adni, fia ekkor közölte vele, hogy "nagy baj lesz", ha nem kap még pénzt. Hogy szavainak nyomatékot adjon, lökdöste és meg is ütötte édesanyját. Ugyanez a jelenet még többször megismétlődött, az asszony ezután kért segítséget a rendőrökől.

A férfit előállították, és rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt őrizetbe is vették. Emellett kezdeményezik előzetes letartóztatását is. A gyanúsítottról egyébként kiderült, hogy pszichiátriai kezelés alatt áll - tájékoztatta a Független Hírügynökséget vasárnapi közleményében a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.