Egy kilogramm kokaint találtak a pénzügyőrök hétfőn éjjel Ferihegyen, egy Ecuadorból érkező szerb férfinál. A férfi táskája lett gyanús: túl nehéz volt a méretéhez képest, a röntgenkészülékben ki is derült, hogy két csomag van bevarrva a táska anyagába. A Vám- és Pénzügyőrség egy másik drogfogásról is beszámolt kedden: a 74-es főúton, Vasvárnál több mint egy kilogramm amfetamin került elő egy autóból.

Ferihegyen hétfőn éjjel egy Ecuadorból érkező 60 év körüli szerb férfi a zöld folyosón keresztül készült elhagyni a vámterületet. A pénzügyőrök az utas poggyászát az átvizsgáláskor az anyagához és méretéhez képest túl nehéznek találták. Röntgenes vizsgálatot végeztek, az pedig kimutatta a két, rúd alakú csomagot a táska anyagába varrva, illetve a táska fémszerkezetébe rejtve. A két rúdból több mint egy kilogramm kokain került elő, amelynek értéke elérheti akár a 40 millió forintot is.

Az ügyben a Vám- és Pénzügyőrség kábítószerrel visszaélés gyanújával indított eljárást, a szerb férfit pedig őrizetbe vették. Ha a bíróság elítéli, 2-és 8 év közötti börtönt kaphat. Hasonló mennyiségű drogot foglaltak le a nyugat-dunántúli pénzügyőrök is a napokban. A 74-es főút Vasvári szakaszán ellenőriztek a vámosok egy magyar rendszámú kocsit. Annak a csomagtartójából, a kárpit alá rejtett műanyag táskából került elő az egy kilogrammnyi kábítószer, ami a szakértő szerint amfetamin. Az információk szerint a magyar autós Hollandiában vette a kábítószert. A több mint másfélmillió forintot érő drogot és a szállításhoz használt kocsit lefoglalták, az ügyben szintén kábítószerrel visszaélés miatt indult eljárás. A sofőrt a Szombathelyi Városi Bíróság már előzetes letartóztatásba helyezte.