Húszra emelkedett a duisburgi Love Parade halottainak száma. A sérültek száma a legfrissebb adatok szerint több mint ötszáz. A német ügyészség nyomozást indított az ügyben. A várost állítólag figyelmeztették ugyanis, hogy nem tud megrendezni egy ilyen nagy fesztivált.

A duisburgi rendőrség közlése szerint egy 21 éves nő halt bele sérüléseibe, és ezzel húszra emelkedett az áldozatok száma. A német ügyészség pedig bejelentette, a sérültek száma 511-re emelkedett, a korábbi 340-ről. A sérültek közül 42-en vannak még kórházban, közülük egy ember állapota kritikus.

A tragédia a fesztivál egyetlen bejáratánál történt, egy szűk alagútnál, ahol több ezer ember zsúfolódott össze, majd próbáltak kimenekülni. Pánik tört ki, egymást taposták össze a fesztiválozók. A német ügyészség nyomozást indított az esettel kapcsolatban. A német sajtóban megjelent hírek szerint a várost figyelmeztették a hatóságok, hogy a településnek nincsen megfelelő infrastruktúrája egy ilyen nagy fesztivál megrendezéséhez. A város polgármesterét lemondásra szólították fel, aki közölte: a nyomozás eredményeinek ismeretében dönt a távozásról.

A szervezők közlése szerint 1,4 millió ember érkezett a félmillió lakosú Duisburgba, hogy részt vegyen az ismert európai techno-fesztiválon. (FH)