Nem akarta megszúrni a diáklányt - nyilatkozta az RTL Híradónak  az a dunaújvárosi tanárnő, aki szombat hajnalban mellkason szúrt egy 16 éves lányt, amikor az be akart mászni az ablakán. Az angoltanár azt mondta, hogy ő csupán azt szerette volna, hogy a gyerek menjen haza. A lány életveszélyes állapotban került kórházba, de már jól van. A rendőrség a tanárnőt életveszélyt okozó testi sértéssel gyanúsítja. Szabadlábon védekezhet.

Sajtóhírek szerint a lány szerelemféltésből ment a lakáshoz, de a tanárnő ezt cáfolta. A diáklány dörömbölni kezdett a tanárnő ablakán, mire a nő kihívta a rendőrséget. Ekkor a fiatal lány elbújt, majd később újra visszament. Akkor már az ablakrácsra is felmászott. Az egyébként angol- és drámatanárként dolgozó nő egy konyhakéssel akarta elijeszteni, de végül egy szúrás eltalálta a lányt.


Dr. Mészáros Lajos, a Szent Pantaleon Kórház főigazgatója elmondta, hogy súlyos, életveszélyes sérülésekkel vitték be a kislányt, aki megkapta a megfelelő kezelést, az állapota stabilizálódott, és mára túl van az életveszélyen. Sajtóhírek szerint a tanárnő és a lány között - aki egyébként nem volt a tanítványa - korábban bizalmas viszony volt, de kapcsolatuk megromlott, és ez vezetett idáig. De a nő ezt cáfolja. Azt mondja, ismeri ugyan a lányt és néha beszélgettek, de nem voltak barátok. A bizalmi viszonyt kikéri magának. "Ilyenről szó sem volt, nem tudom, fogalmam sincs, hogy honnan veszik" - nyilatkozta a tanárnő.