Figyelmetlenül előzött a sofőr, valószínűleg ezért rohant egy kamion egy ház falának szerda hajnalban Jász-Nagykun-Szolnok megyében, Fegyvernek-Szapárfalun. A jármű kiütötte az épület gázvezetékének csonkját, emiatt rövid időre 8 házat ki kellett üríteni. A sofőr súlyosan megsérült, a házban lakó idős asszony sokkot kapott. Megsérült a kamion utasa is, de őt nem kellett kórházba vinni.

Töttős Györgyi, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője a Független Hírügynökséget szerda reggel úgy tájékoztatta, hogy a tűzoltókat hajnali negyed ötkor hívták a helyszínre. A balesetben két ember sérülését jelentették. Az egyik a kamion sofőrje, aki beszorult a roncsba, a kisújszállási tűzoltók vágtak ki a járműből. Súlyos, életveszélyes sérülésekkel vitték a mentők kórházba. A másik sérült a házban lakó idős asszony, aki sokkot kapott az eset miatt, őt is elvitték a mentők. Megsérült a ház gázvezetéke, ezért a tűzoltóparancsnok elrendelte, hogy a mentés idejére 50 méteres körzetben ürítsék ki a házakat. A harmadik sérültről a katasztrófavédelemnek nincs információja, a mentők is csak két embert vittek el a helyszínről.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság újabb tájékoztatása szerint a baleset úgy történhetett, hogy a kamion előzésbe kezdett, közben észre vette, hogy szemből jön egy jármű. Ekkor visszahúzódott, de nekiütközött annak a másik kamionnak, amelyet meg akart előzni. Ezt egy busznak lökte, amely az út szélén állt. A sofőr ezután megpróbálta a kormányt visszarántani, ekkor hajtott neki a ház falának, miközben kiütötte a gázcsonkot a helyéről. A szivárgás megszüntetéséig a környékbeli 8 házban lakóinak, körülbelül 20 embernek el kellett hagynia otthonát rövid időre.