Két rendőr- és két civil autó is összetört, miközben a rendőrök egy igazoltatás elől menekülő autóst üldöztek szerdán délelőtt, Budapesten. Az üldözés a Sziget Fesztivál helyszínének közeléből indult és végül a Mogyoródi úton ért véget. A 35 éves sofőrt elfogták, azt mondta, hogy ivott, azért nem állt meg a rendőri jelzésre.

A rendőrség biztosítási feladatokat végez a Sziget Fesztivál területén és a környéken is. Az ellenőrzések elsődleges célja az autólopások megakadályozása. Ezért a környéken úgynevezett ellenőrző-áteresztő pontokat állítottak fel, a parkolóhelyeket elhagyóknak azokon kell áthaladniuk. Egy ilyen ellenőrző pontnál történt délelőtt 10 óra körül, hogy egy igazoltatni kívánt autó nem állt meg a rendőri jelzésnek, hanem helyette padlógázzal elszáguldott.

A III. kerületi rendőrök elkezdték az üldözést, erősítést kértek, így az üldözésbe azután több kerület járőrei is becsatlakoztak. A kocsi körülbelül 100-130 kilométeres óránkénti sebességgel száguldott előlük. Az autó áthajtott az Árpád hídon, majd a Róbert Károly körúton folytatódott a hajsza. Ezután az M3-as autópálya bevezető szakaszára hajtott fel az üldözött kocsi, onnan pedig a XV. kerületi kis utcákba. az üldözés végül a XIV. kerületi Mogyoródi úton ért véget, ahol végül feladta magát a sofőr.

Az autót egy 35 éves férfi vezette, a mogyoródi úti megállása után közölte a rendőrökkel, hogy azért menekült, mert alkoholt ivott, mielőtt a volánhoz ült. A férfit vér- és vizeletvizsgálatra előállították. Az üldözésben nem sérült meg senki, de két rendőrautó és két parkoló civil kocsi megrongálódott.

A férfit kihallgatják, de megvizsgálják a kocsi eredetét is, vagyis, hogy övé-e az autó. Azt is megnézik, hogy a kocsiban az utastérben, a csomagtartóban, vagy máshol elrejtve van-e esetleg olyan anyag, vagy eszköz, ami az igazoltatáskor felkelthette volna a rendőrök figyelmét és esetleg indokot adhatott - a feltehető ittas vezetésen kívül - a sofőrnek a menekülésre. (FH)