Lelőttek két férfi pénteken Melbourne egyik szórakozó negyedében. A lövöldözés azután történt, hogy egy autóval érkező bérgyilkos végezett az ausztrál alvilág egyik hírhedt alakjával. Az ausztrál hatóságok szerint a történtek arra utalnak, hogy maffiacsaládok közötti háború robbant ki a nagyvárosban.

A rendőrség bejelentése szerint bérgyilkosok ölték meg a melbourne-i libanoni maffia főnökét, Macchour Chaoukot erődítményszerű házánál, majd hat órával később, pénteken jött az újabb lövöldözés két halottal. Egyelőre nem tudni, hogy a két bűntény között mi a kapcsolat.

2005-ben meghalt Chaouk öt fia közül az egyik, akit a maffiacsalád vezetői posztjára esélyesnek tartottak apja halála után. A fiú tűzharcba keveredett a rendőrökkel, és a végén holtan esett össze. A mostani három gyilkosság ismét ráirányította a figyelmet a rettegett melborune-i alvilágra, amely a filmeseket is érdekli. Erről készült a több országban sikerrel bemutatott tévésorozat, az "Underbelly", és a 2000-es filmsiker, a "Chopper". (FH)