Összesen három ember sérült meg a rendőrség tájékoztatása szerint egy XIII. kerületi, Váci úti hipermarketben, ahol lövöldözés volt csütörtökön este. Az egyik meglőtt biztonsági őr súlyos haslövést kapott. Úgy tudni, egy rajtakapott bolti tolvaj lőtt az őrökre.

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, egy bolti tolvaj lőtt meg két biztonsági őrt csütörtökön este Budapesten, Váci úti Tescoban. A Független Hírügynökség információi szerint egy férfit azért kísértek a biztonsági őrök helyiségébe, mert lopáson kapták. A helyiségben állítólag dulakodás alakult ki, a férfi ekkor fegyvert rántott, az egyik őrt karon, a másikat hasba lőtte. A lövöldözőt elfogták a rendőrök.

Papp Judit, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese a Független Hírügynökségnek azt mondta, hogy egyelőre annyit tudni biztosan, hogy az üzletbe bement két ember, akik a pultok között járkálva az édességekből ettek, fizetés nélkül. Azt nem tudni, hogy magukkal is akartak-e vinni valamit. A biztonsági őrök mindenesetre felfigyeltek rájuk és megkérték őket, hogy menjenek velük az őrség szobájába. Ott megkérték őket, hogy pakolják ki a zsebeiket. Az egyik férfi elővett egy pisztolyt, majd több lövést is leadott vele.

A sérültekről a rendőrség annyit tud biztosan, hogy az egyik biztonsági őrt súlyos sérülésekkel kellett kórházba vinni. Rajta kívül két másik ember is megsérült, az még nem világos, hogy a lövésektől, vagy aközben, hogy próbálták megfékezni a lövöldözőt, akit végül egyébként sikerült is elfogni.