Egy szemeteszsákba rejtett újszülöttet találtak a manilai repülőtéren vasárnap. A Fülöp-szigeteki főváros hatóságai szerint a Közel-Keletről érkezett egyik repülőgépről kerülhetett a zsák, illetve benne a baba a gyűjtőbe. A papírba csomagolt, és a szülés miatt még véres újszülöttet a repülőtéri klinikára vitték, ahol megmosdatták, felöltöztették és megetették. A klinika bejelentése szerint a baba egészséges, életjelei kielégítőek.
A Ninoy Aquino nemzetközi repülőtér közleménye szerint a gyűjtőben az tűnt fel a munkásoknak, hogy a zsák megmozdul, ezért kinyitották, és megtalálták benne az újszülöttet. A hatóságok szerint szinte biztos, hogy a Gulf Air légitársaság vasárnap délelőtt érkezett járatáról került ki a baba.
A légitársaság egyelőre nem reagált a bejelentésre. Dinky Soliman, a kormány népjóléti államtitkára utasítást adott, hogy derítsék ki az anya személyazonosságát. Ha megtalálják, vádat emelnek ellene, és rokonainak átadják a gyereket, ha pedig nem kerül elő az anya, akkor örökbe adják a kicsit. A hatóságok gyanúja szerint feltehetőleg Fülöp-szigeteki az anya. Sok helyi dolgozik cselédként, vendégmunkásként a Közel-Keleten, gyakran embertelen körülmények között.