Több mint egy évvel halálos ítéletének kiszabása után 15 éves börtönbüntetésre változtatta egy egyiptomi bíróság kedden annak az üzletembernek az ítéletét, akit azzal vádoltak, hogy felelős Suzanne Tamim libanoni énekesnő meggyilkolásáért. Hisam Talaat Musztafa 15 év börtönt, bűntársa, Mohsen al-Sukkari rendőrtiszt pedig 25 év börtönt kapott - számolt be róla az egyiptomi köztelevízió.

A két férfit 2009 májusában ítélték akasztás általi halálra az énekesnő 2008 júliusi meggyilkolásáért Dubaiban, de egy fellebbviteli bíróság márciusi döntésének értelmében újra kellett tárgyalni ügyüket. A vád szerintaz egyik leggazdagabb egyiptominak számító Musztafa kétmillió dollárt fizetett a gyilkosságot állítólag végrehajtó egykori rendőrnek. Az egyiptomi legfelsőbb bíróság az elsőfokú tárgyaláson vétett eljárási hibák miatt rendelte el az újratárgyalást a nagy vihart kavart ügyben, és semmissé nyilvánította a két férfi ellen hozott ítéletet. Egyiptomban a gazdag és befolyásos üzletemberek gyakran elkerülik az igazságszolgáltatást.

Az 1996-ban, egy televíziós tehetségkutatón ismertté vált libanoni Suzanne Tamimot 2008. július 28-án ölte meg gyilkosa, egy dubai luxusapartmanban. A szépségéről, szép hangjáról és viharos magánéletéről egyaránt híressé vált énekesnő 2007-ben, feladva karrierjét eltűnt a közéletből, és állítólag Dubai egyik elegáns kerületében élt. A vád szerint Musztafa kétmillió dollárt fizetett a tulajdonában lévő egyik hotelben biztonsági őrként dolgozó volt rendőrnek, hogy ölje meg az énekesnőt, akivel három éven át volt romantikus kapcsolata. Az ügyészek szerint azután rendelte el a bérgyilkosságot, hogy Tamim visszautasította házassági ajánlatát.

Az ügy nagy vihart kavart Egyiptomban, ahol a gazdag és befolyásos üzletemberek gyakran elkerülik az igazságszolgáltatást. Musztafa tagja volt az egyiptomi parlament felső házának, és közel áll az egyiptomi elnök fiához. Ő a többmilliárd dollárt érő, ingatlanokkal foglakozó Talaat Mustafa Group vezetője, és 2007-ben 800 millió dolláros vagyonával a 49. leggazdagabb arabnak számított az Arabian Business című lap adatai szerint.