Több megyében is dolgozott az a kábítószer kereskedő csoport, amelynek tagjait a napokban fogták el a rendőrök egy szervezett akcióban. Az egyik bandatagot, egy nőt még augusztus 11 én gyanúsították meg, előzetesbe került, de egy hónap után kikerült a letartóztatásból. A kereskedelmet a társaival együtt ott folytatta, a hol abbahagyta, hétfőn ismét előzetesbe helyezte a bíróság.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság hétfői tájékoztatása szerint pénteken két helyen, szinte egyidőben tartottak összehangolt akciót több rendőri szerv bevonásával. A rajtaütés az M1-es autópálya Tata és Tatabánya közötti szakaszán történt. A rendőrök ellenőriztek egy autót és a csomagtartóban három fecskendőbe csomagolt, PIKO nevű drogot találtak. Az autóban ülő két embert - 36 és 30 éves férfiak - elfogták. A Szlovákiából Magyarországra importált kábítószer piaci értéke a félmillió forintot meghaladja. A nyomozás adatai és a vallomások alapján kiderült, hogy a kábítószert egy férfi és női társa adta el nekik, a nőt egyébként néhány héttel korábban engedték ki az előzetes letartóztatásból, ahová éppen drogügyek miatt került.

A Győr-Moson-Sopron, Veszprém és Komárom-Esztergom megyét behálózó "kereskedők" a drogok átadása-átvételekor általában mellőzték a közvetlen találkozást. Feltételezető, hogy az injekciós tűkbe tárolt angyalpor is egy erdő széli földút illegálisan lepakolt, csorba szemetese alá volt rejtve, ezzel álcázták azt az avatatlan szemek elől.

A rendőri akció a győri hálózat több éves működését "zavarta" meg. A csapat vezetője 10-15 "dolgozót" gyűjtött maga köré. Mindenki tudta róla, hogy erőszakos, agresszív ember, aki "katonáit" pszichés és fizikai ráhatással győzte meg a nem mindennapi feladatok elvégzéséről. Őt a rendőrök a börtönbe vitték, mivel több körözése mellett jogerős szabadságvesztését is elfelejtette megkezdeni. Barátnőjét a rendőrök őrizetbe vették, a bíróság hétfőn ismét előzetes letartóztatását rendelte el kábítószerrel visszaélés miatt.  A gyanúsítottak és a holdudvarukba tartozók mindnyájan drogfogyasztók voltak. Közülük két nőt s egy férfit a rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki.(FH)