Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt indított büntetőügyben a Pesti Központi Kerületi Bíróság elrendelte Geréb Ágnes előzetes letartóztatását, derült ki a Velvethez eljuttatott közleményből. A bíróság azután döntött így, hogy a szülész-nőgyógyász ellen jelenleg több büntetőeljárás folyik, és több hasonló cselekmény miatt emelt ellene vádat az ügyészség. Geréb Ágnest a Pest Megyei Bíróság 2007. január 30-án bűnösnek mondta ki foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségében és önálló mellékbüntetésként 3 év szülész-nőgyógyász orvosi foglakozástól eltiltásra ítélte, az ítélet október 26-án emelkedett jogerőre.

A bíróság szerint Geréb Ágnes a tiltás ellenére szakorvosi tevékenységét jogosulatlanul, rendszeresen, ellenszolgáltatásért a gyanú szerint tovább folytatta, rendszeresen és folyamatosan. Az indoklás szerint a szabadon bocsátás esetén a gyanúsított újabb, hasonló jellegű, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el. Valamint feltehető az is, hogy a gyanúsított szabadon hagyása esetén a tanúk befolyásolásával, tárgyi bizonyítási eszköz megsemmisítésével, vagy elrejtésével megnehezítené a bizonyítást.

Október 5-én a rendőrség előállította Geréb Ágnest, miután a XII. kerületi Alma utcában egy otthonszülés helyszínén az újszülöttet újra kellett éleszteni, mint később kiderült, a kismama vérzékenységben szenvedett, ám ennek ellenére sem választotta a kórházi szülést. Geréb Ágnes ellen az emúlt években többször emeltek már vádat gondatlan veszélyeztetés miatt, 2007-ben pedig 3 évre eltiltották szülész-nőgyógyász hivatása gyakorlásától. Egy 2003 karácsonyán történt otthonszülés miatt maradandó fogyatékosságot okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel vádolták Geréb Ágnest és társait.