Egy idős beteg az ajkai gátszakadás ötödik áldozata, akit a katasztrófa után kihűléses állapotban szállítottak kórházba. A férfit az intenzív osztályon kezelték, mert krónikus vesebetegsége is volt, ami miatt művesekezelést kapott. A beteg állapota csütörtökön stabilizálódott, így az eredeti kezelési helyre, az ajkai kórházba szállították vissza, pénteken viszont hirtelen rosszabbodott az állapota és már nem sikerült megmenteni az életét.

Az áldozatok száma a 81 éves férfival együtt ötre emelkedett. Korábban egy 73 éves nőt találtak, akire ráomlott a háza, egy férfit, akit autójával együtt sodort el az ár, a harmadik egy 14 hónapos kislány. A negyedik halottra az ajkai tűzoltók találtak rá kedden dél körül. (FH)

A Velvet támogatja a társadalmi gyűjtést, amely a Nemzeti Segélyvonalon keresztül folyik a vörösiszap-katasztrófa károsultjai és az áldozatok családja számára. Olvasóink a 1752-es telefonszám felhívásával egyszeri 250 forintnyi pénzadományt juttathatnak el számukra az öt legnagyobb magyar karitatív szervezeten keresztül. Kérjük, hívják a 1752-es Nemzeti Segélyvonalat!