Kokainnyelőt fogtak a vámosok a ferihegyi repülőtéren a napokban. Az utas szervezetéből hat darab droggal teli kapszula került elő, ezeket a vám- és pénzügyőrség lefoglalta. A bíróság már elrendelte előzetes letartóztatását.

A külföldi állampolgár a napokban érkezett Ferihegy 1-es termináljára Madridból. A zöld folyosón jelentkezett a belépésre, és már itt gyanús lett a pénzügyőröknek: ellentmondásos válaszokat adott, feltűnően ideges volt és egyéb gyanús körülmények is felmerültek vele kapcsolatban. Feltételezték, hogy kábítószert nyelt, hogy azt az országba csempéssze.

Az utast CT vizsgálatra vitték, amely igazolta a vámosok gyanúját: szervezetéből 6 darab, összesen 93 gramm súlyú kapszula került elő. A kábítószert a VPOP lefoglalta. A kapszulák tartalma az elsődleges vizsgálatok alapján kokain volt.

A kábítószernyelőt őrizetbe vették, a Pesti Központi Kerületi Bíróság pedig már elrendelte előzetes letartóztatását. Mivel az utas erőszakkal akadályozott egy pénzügyőr nyomozót az eljárásában, hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt is nyomozás indult ellene. (FH)