Házi őrizetbe került Geréb Ágnes szülész-nőgyógyász, aki október nyolcadika óta volt előzetes letartóztatásban, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt. A nő ellen folyó jelenlegi nyomozásban három hasonló ügyet egyesítettek.

Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta: a Pesti Központi Kerületi Bíróság kedd délelőtt elfogadta az ügyészség indítványát, hogy Geréb Ágnessel szemben szüntessék meg az előzetes letartóztatást, és rendeljék el a gyanúsított házi őrizetét. A szóvivő hozzátette: a nyomozók a szükséges házkutatásokat már elvégezték, a tanúkat kihallgatták, így a gyanúsított esetében már nem áll fenn annak a veszélye, hogy esetleg megpróbálná megnehezíteni a nyomozók munkáját.

Skoda Gabriella elmondta: a bíróság házi őrizetről szóló határozata jogerőssé vált, mert az ellen a védő és a gyanúsított sem fellebbezett. A most egy hónapra elrendelt házi őrizet alkalmas arra, hogy az esetleges bűnismétlést megakadályozza - tette hozzá.

Mint ismert, az otthonszülések közben történt balesetek miatt többször eljárás indult már Geréb Ágnes ellen, egy korábbi ügy miatt 2007. október 26-tól három évre eltiltotta a bíróság hivatása gyakorlásától. Geréb Ágnes ellen foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés, és más bűncselekmények miatt indult eljárás. Jelenleg három eljárás van bírósági szakban, a legutóbbi hármat pedig a jelenleg folyó nyomozásban egyesítették. A nőgyógyászt október elején vették őrizetbe, majd helyezték előzetes letartóztatásba.