A boncolás szerint elvérzett a tárnoki kismama. Két kisfia pedig azért vesztette életét, mert az őket érő oxigénhiány miatt agykárosodást szenvedtek - tájékoztatott a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság. Mint ismert a két újszülött kisfiút kritikus állapotban szállították szombat este Tárnokról a fővárosi I. Gyermekgyógyászati Klinikára. A gyermekek édesanyját tárnoki otthonában több orvos és mentő próbálta megmenteni, de az édesanya újraélesztése nem sikerült.

A Pest megyei rendőrség keddi közleménye szerint a SOTE Igazságügyi és Biztosítás-orvostani Intézete elvégezte az elhunyt 33 éves kismama és gyermekei boncolását. A vizsgálat az anya esetében a halál okaként "a petefészek-tömlő repedéséből következő" belső vérzést, a gyermekek esetében pedig "oxigénhiányos agykárosodás miatti állapotot" jelölt meg. Azt, hogy a kicsik miért haltak meg, már tudni lehetett, Szabó Miklós, a Semmelweis Egyetem I. Számú Gyermekgyógyászati Klinikájának osztályvezetője hétfői sajtótájékoztatóján azt nyilatkozta, hogy oxigénhiány és a keringési problémák pecsételték meg az újszülött ikrek sorsát.

Az ügyben továbbra is közigazgatási eljárás folyik.

Ahogy arról a Független Hírügynökség beszámolt: a két újszülött kisfiút kritikus állapotban szállították szombat este Tárnokról a fővárosi I. Gyermekgyógyászati Klinikára. A gyermekek édesanyját tárnoki otthonában több orvos és mentő próbálta megmenteni, de az édesanya újraélesztése nem sikerült. Nem tudták megmenteni a két újszülött életét sem az orvosok. Az egyik gyerek még a hétvégén, testvére hétfőn halt meg.