Nem kerül előzetes letartóztatásba a West Balkánban történt tragédia ügyében indított nyomozás hatodik gyanúsítottja. A férfi a buli szervezésében vett részt, a rendőrök őrizetbe vették. Ellene több ember halálát okozó foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés, valamint magánokirat hamisítás megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást, és kezdeményezték az előzetes letartóztatását is. A Fővárosi Főügyészség pénteken a Független Hírügynökséget úgy tájékoztatta, hogy az ügyben eljáró kerületi ügyészség végül nem indítványozta az előzetes letartóztatást, így a férfi szabadlábon védekezhet, hasonlóan az ügy első öt gyanúsítottjához.


Mint ismert, a Noise Night Life rendezvénysorozat szombat éjszaka, a fővárosi West Balkán szórakozóhelyen tartott buliján pánik alakult ki és három fiatal lány meghalt. Az első értesülések szerint késelés okozta a pánikot, más sajtóinformációk szerint a konkurencia rendezte meg az esetet. A legvalószínűbbnek most az látszik, hogy a pánik azért tört ki, mert a megfelelő nagyságú hely híján a tömegben beragadtak az emberek. Menekülés közben három lány halt meg, vélhetően azért, mert a korláthoz szorították őket és megfulladtak. A pontos körülményeket azonban még vizsgálják.

Az esettel azóta a kormány is foglalkozott, csütörtökön a Belügyminisztérium (BM) képviselői, fővárosi polgármesterek és önkormányzati érdekszövetségek képviselői egyeztettek az ügyben. Az önkormányzatok azt szeretnék elérni, hogy a szórakozóhelyek szigorúbb feltételekkel kaphassanak működési engedélyt, a már működőket szigorúbban és rendszeresen ellenőrizzék és erősítsék a szankciókat is.

Az ügyben "kettőnél több ember halálát okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés bűntette" miatt indult nyomozás. A gyanúsítottak között vannak a rendezvény szervezésében részt vett emberek, a West Balkán egyik bérbeadója, illetve a Noise Night Life című programsorozat gazdája. Az ügyben eljáró VI. és VII. kerületi ügyészség az első öt gyanúsított esetében indítványozta az előzetes letartóztatást, a bíróság azonban végül nem tartotta ezt indokoltnak. A Fővárosi Bíróság pénteken pedig arról tájékoztatott, hogy az utoljára őrizetbe vett, hatodik ember esetében a kerületi ügyészség végül nem is indítványozta az előzetest.