Megzsaroltak egy gyereket - így jutott be egy székesfehérvári házba három tolvaj kedden. A fiatalok még ott voltak, amikor a szülők hazaértek, egyiküket sikerült is elfogniuk. Egy másikat nem sokkal később a rendőrök kapták el. Harmadik társukat még keresik. Egy székesfehérvári édesanya kért segítséget a rendőröktől kedden, miután hazatérve férjével tolvajokat értek tetten otthonukban. Kiderült, hogy a három fiatal zsarolással vette rá gyermeküket, hogy adja át nekik a lakáskulcsokat. A hazatérő szülőknek egyiküket sikerült elcsípniük, a másik kettő azonban elmenekült. A tolvajok két laptopot és egy telefontöltőt vittek el.

Mint kiderült, a fiatalok a fiút korábban már arra is rávették, hogy mobiltelefont, készpénzt adjon nekik, ezúttal pedig azzal fenyegették meg, hogy megveretik, ha nem adja át a kulcsait. A tetteseknek az volt a tervük, hogy hamis ürüggyel elcsalják otthonról a szülőket, de ők valami miatt gyanút fogtak és a program helyett hazamentek.

A helyszínen elfogott 17 éves móri fiú két társát azonosították, egyiküket nem sokkal a bejelentést után Móron el is fogták a nyomozók. A lakásból elvitt holmikat hiánytalanul megtalálták egy rejtekhelyen. A két zsarolással és lopással gyanúsítható fiatalkorú harmadik, felnőtt társát még keresik a rendőrök.

A két fiatalt őrizetbe került, a rendőrség kezdeményezi előzetes letartóztatásukat is - tájékoztatta a Független Hírügynökséget közleményében a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.