Az indiai haditengerészet egységei elfogtak egy nagy kalózhajót vasárnap India délnyugati partjainál, és több mint ötven embert vettek őrizetbe - közölte az indiai védelmi minisztérium. A hajó fedélzetén talált emberek között túszok is vannak, de pontos számot egyelőre nem lehet tudni. Az állítólagos kalózokat Mumbai városába szállítják. Az indiai haditengerészet, valamint a parti őrség egységeit azután küldték kalózvadászatra, hogy egy görög zászló alatt hajózó hajó legénysége jelezte, hogy kalózok támadtak rájuk. A támadás az India délnyugati részén található Kavaratti szigettől nagyjából 180 kilométernyire, nyugatra történt - közölte az indiai védelmi minisztérium.

Az indiaiaknak sikerült megtalálniuk a kalózok két kisebb, gyors motorcsónakját, és a kalózokat egészen addig a nagy hajóig üldözték, amelyet támadások indítására használnak. Az "anyahajónál" tűzpárbaj alakult ki, amely a védelmi minisztérium közlése szerint hamar véget ért, és a kalózok felhúzták a megadást jelentő fehér zászlót.

A kalózok "anyahajója" egy fél éve a Szomália partok közelében elrabolt thaiföldi halászhajó volt. Az indiai védelmi minisztérium közlése szerint a hajó fedélzetén nem csak kalózok voltak, hanem túszul ejtett halászok is. Összesen 52 ember volt a fedélzeten, de azt egyelőre nem lehet tudni, hogy közülük mennyien kalózok - mondta el az indiai védelmi szóvivő, az AFP francia hírügynökségnek.