A fém tárgyakért - főleg a 25 kilós kisharangért - fosztott ki egy kápolnát Pázmándon a hétvégén az a két férfi, akit a polgárőrök jelzése alapján fogtak el a rendőrök. A két ember a harangon kívül gyertyatartókat, kelyhet és egy keresztet is magával vitt. Rendőrségi kihallgatásukkor azt mondták, hogy a pénztelenségüket próbálták így megoldani, de megbánták, amit tettek. Az ellopott, körülbelül negyedmillió forintos érték megtérült, de további ötvenezer forintos rongálási kárért is felelniük kell. A rendőrök figyelmét a polgárőrök hívták fel egy, az éjszakában egy földúton közlekedő kocsira. Több probléma is volt az autóval és a benne ülőkkel. A sofőrnél elszíneződött az alkoholszonda, jogosítványa, forgalmi engedélye nem volt nála, az általa használt autó sem volt még a nevére íratva, mert mint mondotta, az autót januárban vette és nem volt még pénze az ügyintézésre.

A járőrök azonban az autóban felfedeztek egy 25 kiló körüli harangot és egyéb egyházi kellékeket, mint kelyhet, keresztet, gyertyatartókat. Mindezek mellett szerszámok, fogók, feszítővas, kalapács kerültek elő a járműből. A két pázmándi fiatalt előállították. Őszinte feltáró vallomást tettek. Eszerint annyira pénzszűkében voltak, arra gondoltak, hogy színesfémből szereznek egy kevés pénzt. Kitalálták, hogy leszerelik a helyi kápolnánál lévő harangot. Végül a kápolnába is bementek és elvitték az értékeket.

"Nagy hülyeség volt, hogy loptam és betörtem" foglalta össze kihallgatásakor az egyik fiatal férfi. A társa is megbánta, amit tett. A rendőrség tovább folytatja az eljárást a betöréses lopás és ittas vezetés ügyében - tájékoztatott hétfőn a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.