Mintegy kétezer család otthonában nem volt fűtés csütörtökre virradó éjszaka Komló egyik városrészében. A Független Hírügynökség információi szerint egy-két órán belül helyreáll a szolgáltatás.

A Baranya megyei Komló egyik panelházas városrésze maradt fűtés nélkül csütörtök éjszaka. A hibát az okozta, hogy tönkrement egy elrozsdásodott vezeték - mondta a Független Hírügynökségnek a Komlói Fűtőerőmű Zrt. műszaki igazgatója. Walter József nem tudta pontosan megmondani, hány embert érintett a probléma, de hozzátette, hogy az eset rendkívüliségét éppen az okozta, hogy nagy lakásszámról van szó. Információink szerint nagyjából 2000 otthon maradt fűtés nélkül.

A Komlói Fűtőerőmű Zrt., amint értesült a hibáról, azonnal megkezdte annak elhárítását. A probléma azonban a vártnál komolyabbnak bizonyult. Walter József úgy fogalmazott: "nem sok kellett ahhoz, hogy az erőmű leüljön". A cég munkatársai egész éjszaka dolgoztak, így egy-két órán belül, vagyis csütörtökön kora délután várhatóan helyreáll a szolgáltatás és minden lakásban újra lesz fűtés.