Szerelőaknában próbált elrejtőzni a rendőrök elől egy körözött férfi Szigetszentmiklóson. A tolvajt azért keresték, mert még decemberben betört egy vecsési házba, és csaknem 5 millió forintot érő zsákmánnyal távozott. A férfi a gyanú szerint egy szervezett bűnözői csoport tagja.

Műszaki cikkeket, ruhaneműt, ékszereket, és az udvaron parkoló kocsit vitte magával a férfi tavaly decemberben a vecsési házból. A tolvaj csaknem 5 millió kárt okozott ezzel. Az ügyben a monori rendőrök kezdtek nyomozni. Közben felmerült a gyanú, hogy a betörést egy 26 éves szigetszentmiklósi férfi követte el, aki valószínűleg egy szervezett bűnözői csoporthoz tartozik. Mivel tartani lehetett attól, hogy szembeszáll a rendőrökkel, illetve fegyvere is van, hét elején, egyik éjszaka csaptak le rá a monori rendőrök a Terrorelhárítási Központ embereivel közösen.

A férfi garázsának szerelőaknájában próbált elrejtőzni az egyenruhások elől, de kísérlete nem járt sikerrel. Ellene jelentős értékre elkövetett lopás miatt folyik az eljárás. A rendőrség kezdeményezte a férfi előzetes letartóztatását - tájékoztatta a Független Hírügynökséget csütörtöki közleményében a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.