Állatkínzással vádolják azokat az idomárokat, akik a Vizet az elefántnak című film főszereplőjét, a 45 éves Tai-t is trenírozták. Az Animal Defenders International (ADI) állatvédelmi szervezet egy videót tett közzé oldalán, amelyen meggyőződésük szerint az látható, hogy a filmben Rosie-t alakító állat testét és lábait ütlegelik, illetve elektromos sokkolóval bántalmazzák , hogy így tanítsák trükkökre.

Movie star electric shocked from Animal Defenders on Vimeo.


Jan Creamer, az ADI igazgatója a The Guardiannak úgy nyilatkozott: nem tetszett nekik a film mondanivalója sem, de sokkal inkább az zavarta őket, hogy az elefántot kiképző Have Trunk Will Travel szervezet képviselői folyamatosan azt nyilatkozták: állataikat soha, senki sem bántotta. Az állatvédők szerint az általuk közzétett videó 2005-ben készült.

Gary és Kari Johnson, a Have Trunk Will Travel képviselői leszögezték: a videót manipulatívan vágták össze, nagyon rövid snittekből, olyan emberek, akik nem tudják, hogyan kell elefántokkal foglalkozni. „Ha ez a film tényleg azt mutatja be, ahogy állatokat bántalmaznak, miért vártak hat évet a közzétételével?”

A film egyébként egy cirkuszban dolgozó állatorvos szerelmi drámája, amelyben Reese Witherspoon és Robert Pattinson is szerepelnek.