Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak gyanúja miatt eljárást indított a rendőrség az ellen a férfi ellen, aki tűzoltókra támadt csütörtökön Üllőn - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel.

Kovács Viktória tájékoztatása szerint a rendőröket az üllői ingatlan oltásán dolgozó tűzoltók riasztották, akik elmondták, hogy az épületben tartózkodó férfi vascsővel támadt rájuk.

A férfit biztonsági intézkedésként a pszichiátriára szállíttatták; vele szemben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak gyanúja miatt indított eljárást a monori rendőrkapitányság - tette hozzá a szóvivő.

A Pest megyei katasztrófavédelem korábbi közlése szerint a monori tűzoltókra akkor támadt rá egy vascsővel a férfi, amikor le akarták őt hozni az égő tetőtérből.

A helyszínen nagy mennyiségű, lángra lobbant szemetet és lomot is találtak - mondta Loch Erika, a megyei katasztrófavédelem szóvivője. Személyi sérülés nem történt.

Valics Dezső, a mentők sajtóügyeletese az MTI érdeklődésére közölte: a támadót a dél-pesti kórház pszichiátriai osztályára szállították.