Szexuális és számos egyéb bűncselekmény miatt négy fiatalkorú ellen vádat emelt a Szekszárdi Városi Ügyészség – írja a teol.hu. Hármukat több rendbeli szemérem elleni erőszakkal, személyi szabadság megsértésével és különféle minősítésű testi sértéssel vádolják, a negyedik csak a szemérem elleni erőszaknak volt részese, ő szabad lábon védekezhet.

A bűncselekmények a Szedres Hidja-pusztai alapítványi speciális gyermekotthonban történtek, ahol drogos, alkoholfüggő, magatartászavaros állami gondozott fiúkon igyekeznek segíteni.

2011. második felében a fiatalok ellopták társaik értéktárgyait, fenyegették és bántalmazták őket. Dr. Ökrös Magdona, a Tolna Megyei Főügyészség sajtószóvivője elmondta: a vádlottak a többi fiatalt számos alkalommal kényszerítették "megalázó és fájdalmas magatartásra" – például hideg zuhany alá állították, a helyiségből nem engedték ki, vagy súlyzóval guggoltattaták őket. Volt, akire kötelet kötöttek és így vezették. Arra is volt példa, hogy azonos nemű társaikat, köztük gyermekkorút is, durva szexuális magatartásra kényszerítettek – ennek jellegéről azonban nem adtak tájékoztatást.